Hårtransplantasjon

Vil du få tilbake tapt hår eller forbedre hårfestet ditt? Kanskje få mer hår på hodet, fyldigere øyenbryn eller et tykkere skjegg? En hårtransplantasjon er en permanent løsning for deg som har tynt hår i ulike  områder.

I en hårtransplantasjon flytter vi hår fra et område som er rikt på hår, til det området der du ønsker økt hårvekst. Hårimplantatene vi flytter er genetisk kodet for ikke å falle av og tas vanligvis fra nakken, men det er også mulig å ta hår fra andre kroppsdeler, for eksempel brystet.

En man som får en hårlinje markerad i pannan inför en hårtransplantation.

Gjør din hårtransplantasjon på Nordic Hair

  • Vi er spesialister på området og har lang erfaring med hårimplantater og transplantasjon av hår.
  • Vi transplanterer hår med FUE-teknologien, en moderne og sikker metode for å få håret tilbake.
  • Vi tilbyr en gratis konsultasjon før hårtransplantasjonen.

Hvordan fungerer et inngrep?

En hårtransplantasjon er en prosedyre som krever tid, nøyaktighet og dyktighet. Våre hårteknikere er blant de beste i bransjen med mange års erfaring med å transplantere hårsekker. Vi jobber for naturlige og vakre resultater, og vi får det med nøyaktighet og presisjon fra våre kirurger og hårteknikere som har stor teknisk dyktighet.

Hårsekkegrupper, såkalte grafts i medisinske termer, flyttes fra donasjonsområde donasjonsområdet ditt til det området som mangler hår. Dette kan gjøres på hodet, på skjegget og på øyenbrynene. Det er også mulig å fylle ut arr med hårtransplantasjon.

En hårtransplantasjon begynner alltid med en konsultasjon

En konsultasjon er en grunnleggende del av behandlingene våre. Det er viktig for oss å få et inntrykk av hva du vil ha ut av hårtransplantasjonen, samt å gå gjennom de medisinske forutsetningene for hvert enkelt tilfelle. Det er også like viktig for deg som kunde å få en oppfatning av oss. Konsultasjonene våre er alltid gratis.

Siden en hårtransplantasjon gjøres på en slik måte at du betaler per transplantat som kan trekkes ut og transplanteres, er det viktig at vi kan undersøke håret ditt for å se hvilke muligheter du har som kunde. Bestill time hos en av klinikkene våre i Stockholm eller Gøteborg, eller hvis du bor langt borte, kan du også sende oss bilder gjennom en konsultasjon på nett.

Kontakta oss

Hårtransplantation för kvinnor

Många tror att hårtransplantation bara är för flintskalliga män, men det är helt fel. Även kvinnor gör hårtransplantationer för att få tätare hårväxt eller för att fylla ut kala partier.

Vi är vana att göra hårtransplantationer på kvinnor och vi förstår att de estetiska förutsättningarna mellan män och kvinnor ser olika ut.

För oss är det viktigt att man känner sig bekväm och trygg innan en hårtransplantation. Därför rekommenderar vi alla våra patienter att komma in på en konsultation så att vi kan gå igenom hur ingreppet går till och besvara frågor eller funderingar.

Frågor och svar om hårtransplantation

Vad är skillnaden på en hårtransplantation i Istanbul och i Sverige?

Vid en hårtransplantation på vår klinik i Istanbul får du exakt samma resultat som om du gjorde en hårtransplantation på någon av våra kliniker i Sverige då det är samma personal som utför ingreppet. Prisskillnaden är den största skillnaden, samt antal efterbehandlingar med PRP och den praktiska aspekten runt om ingreppet. I Istanbul talar personalen engelska istället för svenska, du får tid att koppla av på ett hotell och tid till att upptäcka den underbara staden Istanbul. Gör du din hårtransplantation i Sverige kostar det mer, men du kan vila upp dig hemma istället.

Vad kostar en hårtransplantation?

Kostnaden på en hårtransplantation beror framförallt på hur stor yta som ska transplanteras och hur många grafts som behövs för att täcka denna yta. Vår prislista kan ge dig en generell idé av vad det kan kosta, men för att få ett exakt estimat utifrån just ditt hår måste vi undersöka ditt hår på en konsultation. Alla konsultationer är kostnadsfria hos oss. Du kan även skicka in dina bilder genom vår onlinekonsultation där en expert kikar på just ditt fall och återkommer med ett kostnadsförslag.

När kan jag se slutresultatet av hårtransplantationen?

Vi brukar säga att man når ett fullt slutresultat efter 12 månader. Håret växer olika fort hos olika människor, så en del kan se ett bra resultat redan efter 6 månader. Det är viktigt att ha tålamod när man gör en hårtransplantation för håret växer inte ut över en natt. Se före och efterbilder från våra patienter här.

Växer håret som transplanteras från nacken tillbaka igen?

Håret som transplanteras från nacken växer inte tillbaka. Själva transplantationen innebär att hela hårsäcken från nacken flyttas och inte bara individuella hårstrån. Vi brukar extrahera hårsäckar från ett större område i nacken så att donationsområdet blir mindre märkbart. Du kommer alltså inte bli helt hårlös i nacken när du har gjort en hårtransplantation. Är du dock väldigt tunnhårig till att börja med kan håret i nacken kännas märkbart tunnare när donationsområdet har läkt ut, speciellt om du väljer att ha en kortklippt frisyr efter. Läs mer om donationsområdet här.

Hur lång är läkningsprocessen efter en hårtransplantation?

Den mest kritiska tiden är de första 2-3 dagarna när området är som känsligast. Första veckan bör du vara extra försiktig. Efter 2 veckor är det okej att börja träna, men du bör fortfarande vara lite försiktig med sol och var vaksam så att det transplanterade håret inte skrapas. Efter 3 veckor kan du generellt göra det mesta i vardagen, men undvik saker som att nicka en fotboll, ha på dig en hjälm eller att raka med en rakapparat. Vi finns alltid till hans vid frågor kring eftervård.

Hva skjer etter en transplantasjon?

Les mer!

Patienter som har gjort hårtransplantation